ACTIES

Ik wil een actie indienen

Et quoi, on continue l’exploitation?

Videoclip van CIRร‰ over de lancering van de campagne om een juridisch kader voor mensen zonder wettig verblijf aan te vragen.

We Buildt This festival Genk

Van ๐Ÿ๐Ÿ” ๐ญ๐จ๐ญ ๐ž๐ง ๐ฆ๐ž๐ญ ๐Ÿ๐Ÿ– ๐ฃ๐š๐ง๐ฎ๐š๐ซ๐ข verwelkomt C-mine โ€˜๐–๐ž ๐๐ฎ๐ข๐ฅ๐๐ญ ๐“๐ก๐ข๐ฌโ€™, een nomadisch ๐ค๐ฎ๐ง๐ฌ๐ญ๐ž๐ง๐Ÿ๐ž๐ฌ๐ญ๐ข๐ฏ๐š๐ฅ ๐ซ๐จ๐ง๐ ๐š๐ซ๐›๐ž๐ข๐๐ฌ๐ฆ๐ข๐ ๐ซ๐š๐ญ๐ข๐ž en haar (onzichtbare) bijdrage aan de samenleving.

Actie Dag van de Migrant

Op maandag 18 december organiseerde Vriendschap zonder Grenzen bij het justitiepaleis een actie voor rechtvaardige, humane en veilige werkplaatsen voor mensen zonder papieren.

Hoe ons falend regularisatiebeleid doen werken?

Een gesprek over de meerwaarde van arbeidsmigratie op het Festival van de Gelijkheid in samenwerking met We Buildt This.

Nieuwsbrief van ADDE

Het uitbrengen van een redactioneel artikel mensen zonder papieren en hun toegang tot werk.

Le travail des sans-papiers, un rรฉalitรฉ mรฉconnue

Debat georganiseerd door Equipes Populaires rond de uitdagingen van het werk van mensen zonder papieren.

Conferentie “Vie et travail des personnes sans-papiers”

Conferentie georganiseerd door CEPAG, CIRร‰ en de ร‰coles des Solidaritรฉs die een stem geeft aan werknemers zonder papieren.

Verzameling voor het VBO

Demonstratie van In My Name-activisten voor het Verbond van Belgische Ondernemingen om cv’s van mensen zonder papieren te verspreiden en om onze eisen voor een duidelijk menselijk migratiebeleid naar voren te brengen.

Webinar met internationale experts

Op 20 december 2023 organiseert het ACV een webinar met experts uit Ierland, Spanje en Duitsland over hoe de situatie voor mensen zonder papieren verbeterd kan worden.

We Buildt This

Artistiek festival bedoeld om de bijdrage van arbeidsmigranten aan onze samenleving onder de aandacht te brengen. Lancering van 19 oktober 2023 tot mei 2024.

Tissons des liens, pas des menottes

Creatie van een weefsel van 150.000 spanbandjes, symbool voor het aantal mensen zonder papieren in Belgiรซ. Het uiteindelijke werk zal voor en tijdens de verkiezingen op een iconische locatie worden geรฏnstalleerd om op te roepen tot een eerlijk en humaan migratiebeleid.

Sans Papiers Sans Droits Sans Abri

Campagne om de samenloop van de strijd tegen dakloosheid en de rechten van mensen zonder wettig verblijf te benadrukken.

La caravane des sans-papiers

Campagne die bewustzijn creรซrt over de realiteit van mensen in onwettig verblijf en vooroordelen over hen deconstrueert.

Demonstratie tegen gesloten centra

Demonstratie georganiseerd tegen gesloten centra om te protesteren tegen de opsluiting van migranten.

Les lundis cosmopolites

Burgerbijeenkomst georganiseerd door de Ligue des Droits Humains rond het onderwerp van mensen zonder papieren.

Open brief in Knack

Een open brief ondertekend door meerdere organisaties die pleiten voor een mensenlijk migratiebeleid dat de realiteit van mensen zonder wettig verblijf erkent.

Les femmes sans papiers: formes de violences et systรจmes de domination

Het uitvoeren van een analyse over geweld tegen vrouwen zonder wettig verblijf, uitgevoerd door de politiekedienst van CIRร‰.

Het verhaal van Sarah

Een maand na de terreuraanslag in Brussel deelt Vluchtelingenwerk Vlaanderen het persoonlijke verhaal van een vrouw in onwettig verblijf onder het pseudoniem van Sarah.

Podcast aflevering #22 Brussel-Zuid: niet opkuisen, maar oplossen!

Podcast aflevering over dak- en thuisloosheid en mensen zonder wettig verblijf in samenwerking met Brussel Platform Armoede.

Getuigenis over opgroeien zonder papieren

Filmpje gemaakt door Visie met een getuigenis van Anna Borodikhina wie een voorstelling maakte over de 22 jaar lange weg voor ze papieren kreeg in Belgiรซ.

Laten we banden smeden

Artistieke actie van Vluchtelingenwerk Vlaanderen die 150.000 spanbandjes (die gebruikt worden voor detentie) wil weven tot een vangnet op meerdere locaties.

Een eerlijker migratiebeleid, een uitdaging voor de hele samenleving

Debat tussen verschillende partijen over verschillende aspecten van het migratiebeleid in Belgiรซ. Georganiseerd door het Luikse Collectief ter ondersteuning van migranten zonder papieren.

Korte film

ARA vzw is bezig met het voorbereiden van het draaien van een korte film over mensen zonder papieren en knelpunt beroepen. Te verwachten in januari 2024.

Doe jij ook mee?

Wilt u ook een actie delen binnen het thema ongedocumenteerden en werk, klik dan op de afbeelding hierboven! โฌ†